Do góry

Desery Przepis na:

Ryż z kakao

Ryż z kakao

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 76

Smaczny pomysł na "Ryż z kakao"

Składniki

  • 20 dag ryżu
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka skórki pomarańczowej
  • truskawki
  • kefir
  • cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryż z kakao

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż na mleku, posłodź i ostudź. Podziel na dwie części. Do jednej wsyp kakao, do drugiej – skórkę. Foremki wyłóż folią aluminiową, nałóż warstwami ryż (raz ciemną, raz jasną warstwę). Schłodź. Truskawki zmiksuj z kefirem. Przed podaniem polej deser.

  2. Karolina Bojaczuk z Łukowa

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń