Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka krabowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1956
Składniki
porcji, czas 80 min; porcja – 310 kcal, cena 2,70 zł
Buraki wyszoruj, ugotuj ze skórą do miękkości (ok. 60 min). W oso bnym garnku ugotuj na twardo z dodatkiem soli jajka. Obierz je i pokrój w kostkę. Ugotowane buraki przestudź, obierz i drobno poszatkuj. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę.
Ogórki osącz z zalewy, pokrój drobno. Paluszki krabowe pozbaw osłonek. Część odłóż, resztę pokrój na kawałki. Wymieszaj z burakami, jajkami, ogórkami i cebulą. Dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj z kilkoma łyżkami majonezu, solą i pieprzem do smaku.
Salaterki (lub jedną większą) wyłóż plasterkami cytryny. Przełóż przygotowaną sałatkę. Ozdób odłożonymi paluszkami krabowymi i siekanym koperkiem.Źródło: Świat kobiety