Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z gęsiną i granatem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4314
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5547
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13814
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4314
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5547
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13814
Składniki
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 55 min • 757 kcal/sztuka • 6 zł/sztuka
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej cząstki buraków, skrop je połową oliwy i przypraw do smaku. Piecz 25-30 minut.
W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej brokuł na 30 sekund, a następnie groszek na 10 sekund. Po zblanszowaniu przelej warzywa zimną wodą.
Rozgrzej patelnię grillową. Natrzyj mięso resztą oliwy i przypraw do smaku. Smaż filety po 5 minut z obu stron. Następnie zdejmij z ognia, przykryj folią i wstaw do 15 minut do ciepłego piekarnika, aby mięso doszło. Pokrój w grube plastry.
Przełóż do półmiska buraki, mięso, brokuły, groszek, ryż, ziarna granatu i delikatnie wymieszaj. Połącz jogurt z miodem, przypraw solą i pieprzem. Polej dressingiem sałatkę.Źródło: Olivia