Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z gęsiną i granatem

Sałatka z gęsiną i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7984

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Sałatka z gęsiną i granatem"

Składniki

  • 3 średniej wielkości buraki
  • obrane i pokrojone w cząstki 2 cm
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 brokułu
  • podzielonego na różyczki
  • 1/2 szklanki rozmrożonego zielonego groszku
  • 600 g filetów z piersi gęsi
  • szklanka ugotowanego brązowego ryżu
  • 2 łyżki ziaren granatu. Dressing: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego łyżeczka miodu sól
  • czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z gęsiną i granatem

Przygotowanie

  1. 4 porcje • : 15 min • pieczenie: 55 min • 757 kcal/sztuka • 6 zł/sztuka

  2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej cząstki buraków, skrop je połową oliwy i przypraw do smaku. Piecz 25-30 minut.

  3. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej brokuł na 30 sekund, a następnie groszek na 10 sekund. Po zblanszowaniu przelej warzywa zimną wodą.

  4. Rozgrzej patelnię grillową. Natrzyj mięso resztą oliwy i przypraw do smaku. Smaż filety po 5 minut z obu stron. Następnie zdejmij z ognia, przykryj folią i wstaw do 15 minut do ciepłego piekarnika, aby mięso doszło. Pokrój w grube plastry.

  5. Przełóż do półmiska buraki, mięso, brokuły, groszek, ryż, ziarna granatu i delikatnie wymieszaj. Połącz jogurt z miodem, przypraw solą i pieprzem. Polej dressingiem sałatkę.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń