Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z gęsiną i granatem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Składniki
4 porcje • : 15 min • pieczenie: 55 min • 757 kcal/sztuka • 6 zł/sztuka
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej cząstki buraków, skrop je połową oliwy i przypraw do smaku. Piecz 25-30 minut.
W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej brokuł na 30 sekund, a następnie groszek na 10 sekund. Po zblanszowaniu przelej warzywa zimną wodą.
Rozgrzej patelnię grillową. Natrzyj mięso resztą oliwy i przypraw do smaku. Smaż filety po 5 minut z obu stron. Następnie zdejmij z ognia, przykryj folią i wstaw do 15 minut do ciepłego piekarnika, aby mięso doszło. Pokrój w grube plastry.
Przełóż do półmiska buraki, mięso, brokuły, groszek, ryż, ziarna granatu i delikatnie wymieszaj. Połącz jogurt z miodem, przypraw solą i pieprzem. Polej dressingiem sałatkę.Źródło: Olivia