Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pęczakiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Bulion zagotuj. Marchewkę, czosnek i cebulę obierz. Marchewkę potnij w półplasterki. Czosnek oraz cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj marchewkę. Smaż 3 minuty.
Dosyp kaszę. Zalej ją winem. Duś 2 minuty. Potem porcjami wlej bulion. Kiedy kasza wchłonie cały płyn, zmniejsz płomień i gotuj ją ok. 20 minut. Wystudź.
Papryki oczyść, strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, pokrój na połówki. Ogórek umyj, wraz ze skórką pokrój w kosteczkę. Sałatę opłucz, porwij na kawałeczki. Warzywa połącz z kaszą. Przypraw solą oraz pieprzem. Ew. polej sosem czosnkowym.Źródło: Naj