Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pęczakiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8229
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8229
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Bulion zagotuj. Marchewkę, czosnek i cebulę obierz. Marchewkę potnij w półplasterki. Czosnek oraz cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj marchewkę. Smaż 3 minuty.
Dosyp kaszę. Zalej ją winem. Duś 2 minuty. Potem porcjami wlej bulion. Kiedy kasza wchłonie cały płyn, zmniejsz płomień i gotuj ją ok. 20 minut. Wystudź.
Papryki oczyść, strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, pokrój na połówki. Ogórek umyj, wraz ze skórką pokrój w kosteczkę. Sałatę opłucz, porwij na kawałeczki. Warzywa połącz z kaszą. Przypraw solą oraz pieprzem. Ew. polej sosem czosnkowym.Źródło: Naj