Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pęczakiem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Bulion zagotuj. Marchewkę, czosnek i cebulę obierz. Marchewkę potnij w półplasterki. Czosnek oraz cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj marchewkę. Smaż 3 minuty.
Dosyp kaszę. Zalej ją winem. Duś 2 minuty. Potem porcjami wlej bulion. Kiedy kasza wchłonie cały płyn, zmniejsz płomień i gotuj ją ok. 20 minut. Wystudź.
Papryki oczyść, strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, pokrój na połówki. Ogórek umyj, wraz ze skórką pokrój w kosteczkę. Sałatę opłucz, porwij na kawałeczki. Warzywa połącz z kaszą. Przypraw solą oraz pieprzem. Ew. polej sosem czosnkowym.Źródło: Naj