Do góry

Desery Przepis na:

Schab ze śliwkami i korzennymi przyprawami

Schab ze śliwkami i korzennymi przyprawami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Schab ze śliwkami i korzennymi przyprawami"

Składniki

  • ok. 800 g schabu ?100 g suszonych śliwek ?3 łyżki oleju ?sól
  • pieprz
  • słodka papryka ?przyprawy korzenne ?posiekany ząbek czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab ze śliwkami i korzennymi przyprawami

Przygotowanie

  1. Schab umyj i osusz. Długim nożem zrób w nim otwór wzdłuż (na całej długości mięsa). Wypełnij go obficie śliwkami. Olej wymieszaj z przyprawami i czosnkiem, i taką mieszanką natrzyj dokładnie mięso.

  2. Przygotowany do pieczenia schab umieść w rękawie foliowym, szczelnie zamknij. Piecz przez około godzinę w 200oC. Pod koniec pieczenia rękaw przetnij i dopiecz mięso z góry.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń