Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.