Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336632
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422800
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2479
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336632
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3715
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422800
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2479
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, budyń, proszek do pieczenia, sok z cytryny, sparzone rodzynki obtoczone w mące, olejek pomarańczowy lub skórkę pomarańczową. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z otrzymaną masą. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze około 180-200°C
Polewa Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao i mieszamy do czasu aż polewa zgęstnieje. W sytuacji jeśli masło będzie się oddzielać należy dodać jeszcze odrobinę cukru. Wystudzone ciasto polewamy przygotowaną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.