Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Ser skręcić w maszynce, lub trzy razy przecisnąć przez praskę.
Trzy całe jajka i trzy żółtka utrzeć do białości z jedną szklanką cukru, w trakcie ucierania dodać trzy łyżki ciepłej, przegotowanej wody
Następnie dodawać powoli ser i budyń, dalej ucierać.
w między czasie ubić pianę z trzech białek i wstawić do lodówki.
Na stolnicy zagnieść ciasto z mąki, margaryny i jednego jajka. Dodać również proszek do pieczenia, oraz cukier puder. Rozwałkowć i ułożyć w blaszce. Posypać kakaem przesianym przez sitko.
Do masy serowej dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką. Wszystko następnie przelać na ciasto. Sernik zawsze się udaje. Zaznaczam, że jest on ciężki (krakowski), nie przypomina pianki. Tki po prostu babciny, pyszny...i piec go należy w 195 stop. ok. 1 godz.