Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 49
Dodano: 28.10.2011
Odsłon: 81558
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Cukier podzielić na dwie części
Oddzielić żółtka od białek
Jedną część cukru utrzeć z żółtkami (na kogel-mogel)przy pomocy miksera,do otrzymanej masy dodać kolejno pozostałe składniki,wszystko dokładnie miksując.
Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę,dodać pianę do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Piec w temp.200 st.C,przez 30-40 minut.(zawsze sprawdzam patyczkiem czy jest już gotów)
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Dora1000 14 września 2019Zgłoś do usunięcia
ehh po pierwsze twaróg z wiaderka z 1kg.blacha większa.Ja miałam 26\36,po drugie piec w 180st.60min.!!!przy 200st.spaliła mi się góra środek surowy!nie ma szans żeby sernik upiec w 40minutach!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Dora1000 13 września 2019Zgłoś do usunięcia
może być sernik z wiaderka???0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda-musk 08 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Ten sernik piekłam w blaszce o wymiarach 24/29 cm.Czasem piekę w tortownicy lub w dużej blasze zależnie od ilości sera.Ten był pieczony z 1 kg.sera o zawartości 7 % tłuszczu.1 Kto głosował? | Odpowiedz

bozka118 04 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
w jakiej blaszce pieczesz ten sernik??1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda-musk 03 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Jeżeli jest już upieczony to ser tak jak i ciasto nie lepi się do patyczka.Piekę sernik w piekarniku z termoobiegiem od 40-60min.przeważnie jak jest lekko brązowy to wyłączam piec i zostawiam jeszcze przez chwilę w nim sernik.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 października 2011Zgłoś do usunięcia
wyglada apetycznie ale nigdy nie wiem czy sernik juz jest dobry, skad wiesz ze juz jest upieczony patyczek musi byc suchy Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 października 2011Zgłoś do usunięcia
wygląda apetycznie ale nigdy nie wiem kiedy taki sernik jest juz dobry, jak sprawdzasz patyczkiem to musi byc suchy1 Kto głosował? | Odpowiedz