Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 239
Dodano: 08.10.2009
Odsłon: 53183
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru ,dodać olej ,jogurty, budyń,cukier waniliowy i razem wszystko zmiksować. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i 1/2 szklanki cukru i delikatnie wymieszać.Można dodać również rodzynki. Tortownicę wylożyć biszkoptami i wylać na nie ciasto. Piec około 1 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (19)

plinka 07 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Czy można zastosować podpieczony kruchy spód zamiast delicji? czy lepiej nie ryzykować?0 Kto głosował? | Odpowiedz

paola1984 24 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjny! Już zawsze będę go piekła!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wisnia1010 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Czy tortownicę trzeba najpierw nasmarować tłuszczem czy układamy biszkopty i wlewamy ciasto bez żadnych dodatkowych czynności ?8 Kto głosował? | Odpowiedz

Assssiek 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
:-) przepis wręcz genialny, moja Rodzinka jest tym ciastem zachwycona. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

ania541984 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ciasto swietne, znikl w mgnieniu oka,przepis bardzo prosty i zabieram go oczywiscie do ulubionych:)pozdrawiam!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

jusciaster 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
moje dyżurne ciasto;) Dodaje czasem jeden budyn wiecej i wykładam na góre brzoskwinie i zalewam galaretką;) Jak na spód dam delicje z galaretka pomarańczową wychodzi totalnie super pyszne !Przepis genialny polecam ...0 Kto głosował? | Odpowiedz

JUTKA 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciacho przepyszne, zupełnie jak sernik :)). Jedyny problem to taki, że nie ścięło się na środku :( po bokach super wypieczone a na środku nie, mimo że piekłam ponad 1,5h. Może innym razem będzie lepiej :)). Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

nataliczka 20 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Mmmmmmm... wyszedł extra POLECAM !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
W ilu stopniach trzeba go piec i w jakies tortownicy czy w 24 cm czy mniejsej. :)Dzis piekłam na sprubowanie i jest PYCHOTKa. :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
W ilu stopniach go trzeba piec i w jakiej tortownycy cy w 24 cm czy mniejsej.Ja piekłam go w mniejsej tortownicy chyba 18 cm. i mi wyszedł w piecyku niej. Piekłam prez 1 godz i jakies 20 minut w temp 170 st. i jeszce nie był dobrz w srodku wypieczony NO ALE W sMAKU SUPER.
0 Kto głosował? | Odpowiedz