Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troche czasochłonne ale za to smak nieziemski
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
CIASTO: z mąki,1 margaryny,1 szkl. cukru i 3 jajek zagnieść na stolnicy ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podzielić na 3 części i upiec 3 cienkie placki ( temp. 180 st przez 20 -30 min) Placki mają być lekko rumiane. SER:w garnku (wysoki) rozpuścić 1 szk.cukier z margaryną stale gotując dodać ser z wiaderka ( lub zmielony 2 razy) i znów rozpuścić następnie wbić 3 jajka. Po zagotowaniu dodać rozpuszczony budyń w mleku i wlać go do sera. Na koniec dodać rodzynki i olejek cytrynowy. Wszystko gotować jeszcze przez 5 minut następnie odstawić do lekkiego przestygnięcia. Na tacce lub blaszce położyć 1 placek na niego nałożyć połowę sera na to następny placek i znów 2 część sera na górę trzeci placek i pozostawić do wystygnięcia. Ciasto najlepiej zrobić 2 dni przed podaniem gdyż w ciasto musi wsiąknąć płyn z sera. Na górę można polać polewą czekoladową.