Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Ciasto: Tłuszcz z cukrem utrzeć, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 + 1/3): większą wyłożyć blaszkę a mniejszą włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Masło i 0,5 szkl. cukru utrzeć, dodać jajko, następnie ser i budyń. Dokładnie połączyć. Masę serową wyłożyć na ciasto, na to odsączone, pokrojone (w plasterki) brzoskwinie. Ubić pianę z białek z pozostałą ilością cukru (1 szklanka) i wylać na wierzch. Ponoć lepszy efekt uzyska się dodając pod koniec ubijania białek jedną, płaską łyżkę mąki ziemniaczanej. Na wierzch zetrzeć (na grubych oczkach tarki) pozostałe ciasto z zamrażarki. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach (grzałka góra - dół ) u mnie wystarczy 150 stopni przy 180 przypala się trochę. Przepis pochodzi z nieznanego mi źródła. Sernik jest przepyszny więc poprosiłam o spisanie go dla mnie. Jego konsystencja jest bardzo delikatna i kremowa.