Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tak patrzę na to, co lubię piec, to chyba jestem zdecydowaną miłośniczką serników. Lubię każdy dobry, kremowy, rozpływający się w ustach sernik. I nie ma znaczenia czy na zimno, czy na spodzie, czy z dodatkami. Sernik to sernik i to już wystarczy… ???? Oto sernik w odsłonie kajmakowo-orzeszkowej.
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 312
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 312
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Składniki
Ciastka, sucharki i czekoladę oraz masło umieszczamy w blenderze i miksujemy na „piasek”.
Wykładamy „piaskiem” blaszkę, ubijamy i chłodzimy w lodówce.
Masło ubijamy w misce, dodajemy po troszku masy kajmakowej i miksujemy. Następnie dodajemy po jednym jajku. Potem dodajemy ser i mieszamy – staramy się już nie napowietrzać zbyt mocno masy. Krem wylewamy na schłodzony spód.
Ciasto wstawiamy na 80-90 minut do piekarnika nagrzanego do 160-170 st. C. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do ostygnięcia. Najlepiej schładzamy do w lodówce.
Przygotowujemy krem. Masę kajmakową i mleko podgrzewamy w kąpieli wodnej. Posypujemy posiekanymi, uprażonymi orzeszkami ziemnymi.