Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tak patrzę na to, co lubię piec, to chyba jestem zdecydowaną miłośniczką serników. Lubię każdy dobry, kremowy, rozpływający się w ustach sernik. I nie ma znaczenia czy na zimno, czy na spodzie, czy z dodatkami. Sernik to sernik i to już wystarczy… ???? Oto sernik w odsłonie kajmakowo-orzeszkowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 329
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 329
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Składniki
Ciastka, sucharki i czekoladę oraz masło umieszczamy w blenderze i miksujemy na „piasek”.
Wykładamy „piaskiem” blaszkę, ubijamy i chłodzimy w lodówce.
Masło ubijamy w misce, dodajemy po troszku masy kajmakowej i miksujemy. Następnie dodajemy po jednym jajku. Potem dodajemy ser i mieszamy – staramy się już nie napowietrzać zbyt mocno masy. Krem wylewamy na schłodzony spód.
Ciasto wstawiamy na 80-90 minut do piekarnika nagrzanego do 160-170 st. C. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do ostygnięcia. Najlepiej schładzamy do w lodówce.
Przygotowujemy krem. Masę kajmakową i mleko podgrzewamy w kąpieli wodnej. Posypujemy posiekanymi, uprażonymi orzeszkami ziemnymi.