Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik makowy"
Ze składników zagnieść ciasto, po czym podzielić je na 5 części. Pierwszą rozwałkować i posmarować powidłami. Przygotować masę makową: białka ubić z cukrem, dodać mak oraz zapach migdałowy, dobrze wymieszać.
Każdą z czterech części ciasta rozwałkować na cienki placek. Rozłożyć na nich masę makową i uformować rolady. Położyć je obok siebie na blachę na posmarowanym powidłami spodzie z ciasta.
Żółtka z 6 jajek utrzeć z margaryną. Do masy dodać ser, cukier, budyń. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i także dodać do masy serowej. 4 Całość dokładnie wymieszać – tak, by się połączyły. Przygotowaną masą serową zalać rolady. Ciasto piec ok. 1 i 1/2 godziny (180oC). Ostudzić.
Do masy makowej warto dodać drobniutko siekane orzechy włoskie lub lekko pokruszone płatki migdałów.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepis dnia
Przepis na świąteczny makowiec, tym razem jako drożdżowy wieniec makowy. Taka...
Odsłon: 6478
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2492
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 125
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 51
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2492
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 125
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 51
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, po czym podzielić je na 5 części. Pierwszą rozwałkować i posmarować powidłami. Przygotować masę makową: białka ubić z cukrem, dodać mak oraz zapach migdałowy, dobrze wymieszać.
Każdą z czterech części ciasta rozwałkować na cienki placek. Rozłożyć na nich masę makową i uformować rolady. Położyć je obok siebie na blachę na posmarowanym powidłami spodzie z ciasta.
Żółtka z 6 jajek utrzeć z margaryną. Do masy dodać ser, cukier, budyń. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i także dodać do masy serowej. 4 Całość dokładnie wymieszać – tak, by się połączyły. Przygotowaną masą serową zalać rolady. Ciasto piec ok. 1 i 1/2 godziny (180oC). Ostudzić.
Do masy makowej warto dodać drobniutko siekane orzechy włoskie lub lekko pokruszone płatki migdałów.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
SERNIK GALARETKOWIEC
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 135
Torcik dla synowej
Torcik który dzisiaj przedstawiam , zrobiłam dla mojej synowej na jej kolejne...
Odsłon: 629