Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały sekret tkwi tak naprawdę w jogurtach. Aby ten sernik się udał trzeba tak naprawdę dobrych jogurtów greckich. Ciasto piecze się podobnie jak tradycyjny sernik. Moim zdaniem jest to doskonała alternatywa dla klasycznego sernika. Ciasto smakuje wyśmienicie. Jest lekkie i puszyste. W smaku niczym nie odbiega od znanego mam sernika.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy jogurty greckie. Miksujemy. Dodajemy budynie waniliowe. Miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Ostrożnie wlewamy masę jogurtową. Pieczemy około 65-70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga !