Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Masło stopić i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem i żółtkami. Nie przerywając miksowania, stopniowo dodawać mąsło. Połączyć z mąką i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodawać po łyżce do masy serowej, wymieszać. Białka na ciasto ubić z cikrem. Dodać roztrzepane żółtka. Obydwa rodzaje mąki wymieszac z kakao, proszkiem do pieczenia i dołączyc do białek z cukrem i żółtkami. Ciasto wyłożyć do natłuszconej prostokątnej formy. Na wierzch wylać mase serową i posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w temperaturze 180 st.C Wyjąć z piekarnika dopiero wtedy, gdy ciasto całkowicie wystygnie.