Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11973
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6817
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5610
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11973
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6817
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5610
Składniki
Tłuszcz, 1 szkl. cukru, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno blachy. Zostawić trochę ciasta do starcia na wierzch masy.
Białka ubić, dodać 1 szkl. cukru i cukier waniliowy. Pianę połączyć ze śmietaną. Wsypać budyń i wymieszać. Całość wyłożyć na ciasto. Na tarce zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok. 40-50 min. w temp. 180 st.