Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Tłuszcz, 1 szkl. cukru, mąkę, żółtka i proszek do pieczenia połączyć, zagnieść ciasto i wyłożyć nim dno blachy. Zostawić trochę ciasta do starcia na wierzch masy.
Białka ubić, dodać 1 szkl. cukru i cukier waniliowy. Pianę połączyć ze śmietaną. Wsypać budyń i wymieszać. Całość wyłożyć na ciasto. Na tarce zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok. 40-50 min. w temp. 180 st.