Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na zimno jaki jadłam. Robiła go jeszcze moja babcia.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Składniki
Zaczynamy od żelatyny. Do połowy szklanki zimnego mleka wsypuję y żelatynę mieszamy i zostawiamy do napęcznienia. Do miski wkładamy masło w temperaturze pokojowej i dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy. Do utartego masła dodajemy dwa żółtk i jedno jajko. Znowu ucieramy. Gdy już masa jest puszysta dodajemy stopniowo serek homo. Do żelatyny która napeczniała dolewamy resztę mleka, które musi być gorące. Mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuścić. Dolewamy do utartej masy i ucisramy .
Układamy herbatniki na dnie brytwanki i wlewamy masę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje. Na górze układamy owoce i zalewamy galaretką zrobioną wg. przepisu na opakowaniu. Wkładamy do lodówki kiedy stężeje galaretką zajadamy. Szmacznego