Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na zimno jaki jadłam. Robiła go jeszcze moja babcia.
Chociaż piekę dużo ciast, domownicy za nim nie przepadają. Za to ze smakiem...
Odsłon: 11703
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37683
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9550
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 927
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 37683
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9550
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 927
Składniki
Zaczynamy od żelatyny. Do połowy szklanki zimnego mleka wsypuję y żelatynę mieszamy i zostawiamy do napęcznienia. Do miski wkładamy masło w temperaturze pokojowej i dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy. Do utartego masła dodajemy dwa żółtk i jedno jajko. Znowu ucieramy. Gdy już masa jest puszysta dodajemy stopniowo serek homo. Do żelatyny która napeczniała dolewamy resztę mleka, które musi być gorące. Mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuścić. Dolewamy do utartej masy i ucisramy .
Układamy herbatniki na dnie brytwanki i wlewamy masę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje. Na górze układamy owoce i zalewamy galaretką zrobioną wg. przepisu na opakowaniu. Wkładamy do lodówki kiedy stężeje galaretką zajadamy. Szmacznego
Przepisy Desery
Desery
Brownie z fasoli i bananów
Desery
FAWORKI
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Brownie z fasoli i bananów
Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla trady...
Odsłon: 56
FAWORKI
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Odsłon: 102