Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1660
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1660
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6189
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8970
Składniki
Jasna galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, a galaretkę ciemna w ilości wody podanej na opakowaniu, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Spod tortownicy wysypujemy pokruszonymi herbatnikami. Masło z częścią cukru ucieramy (robotem) na puch. dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita dodajemy niewielkimi partiami ser, piane ubita z białek i lekko tężejąca jasna galaretkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przelewamy do przygotowanej formy. na wierzchu układamy owoce i zalewamy ciemna galaretka. wstawiamy na kilka godzin do lodówki.