Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Składniki
Jasna galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, a galaretkę ciemna w ilości wody podanej na opakowaniu, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Spod tortownicy wysypujemy pokruszonymi herbatnikami. Masło z częścią cukru ucieramy (robotem) na puch. dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita dodajemy niewielkimi partiami ser, piane ubita z białek i lekko tężejąca jasna galaretkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przelewamy do przygotowanej formy. na wierzchu układamy owoce i zalewamy ciemna galaretka. wstawiamy na kilka godzin do lodówki.