Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 87
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 127
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 87
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 127
Składniki
Jasna galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, a galaretkę ciemna w ilości wody podanej na opakowaniu, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Spod tortownicy wysypujemy pokruszonymi herbatnikami. Masło z częścią cukru ucieramy (robotem) na puch. dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita dodajemy niewielkimi partiami ser, piane ubita z białek i lekko tężejąca jasna galaretkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przelewamy do przygotowanej formy. na wierzchu układamy owoce i zalewamy ciemna galaretka. wstawiamy na kilka godzin do lodówki.