Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28606
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2178
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28606
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2178
Składniki
Jasna galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, a galaretkę ciemna w ilości wody podanej na opakowaniu, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Spod tortownicy wysypujemy pokruszonymi herbatnikami. Masło z częścią cukru ucieramy (robotem) na puch. dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita dodajemy niewielkimi partiami ser, piane ubita z białek i lekko tężejąca jasna galaretkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i przelewamy do przygotowanej formy. na wierzchu układamy owoce i zalewamy ciemna galaretka. wstawiamy na kilka godzin do lodówki.