Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam na blogu "moje pasje". Warto wypróbować...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Ciastka dokładnie rozkruszyć, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać. Tortownicę o śr. 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód wyłożyć masę ciasteczkową i odstawić do lodówki.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i waniliowym. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Czekolady rozpuścić w kąpielach wodnych (każdą w osobnej miseczce).
Napęczniałą żelatynę chwilę podgrzewamy aby się rozpuściła (najlepiej też w kąpieli wodnej).Dodać do niej odrobinę sera i mieszać aby nie powstały grudki, a następnie całość wlać do sera i zmiksować.
1/3 sera wymieszać z czekoladą gorzką i dodać 1/3 ubitej śmietany, zmiksować (dobrze jest to zrobić blenderem wtedy nie powstaja grudki). Wlać masę na spód tortownicy i włożyć na chwilę do lodówki. Następnie to samo powtórzyć z czekoladą mleczną i białą. Odstawić do lodówki aby dobrze stężało.
Dowolnie udekorować, ja posypałam startą na tarce czekoladą gorzką.