Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto na letnie podwieczorki.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Należy utrzeć na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami.Masę podzielić na 5 porcji. Do pierwszej dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki), do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce. Pierwsza część przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki(ok. 2 godz.).Kolejne warstwy kładziemy, po zastygnięciu poprzednich.Sernik dekorujemy owocami(maliny, wiśnie, brzoskwinie), wg uznania. Schładzamy w lodówce.