Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto na letnie podwieczorki.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5140
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 624
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5140
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 624
Składniki
Należy utrzeć na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami.Masę podzielić na 5 porcji. Do pierwszej dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki), do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce. Pierwsza część przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki(ok. 2 godz.).Kolejne warstwy kładziemy, po zastygnięciu poprzednich.Sernik dekorujemy owocami(maliny, wiśnie, brzoskwinie), wg uznania. Schładzamy w lodówce.