Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w polewie śmietankowej"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 55
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 78
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 60
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 55
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 78
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 60
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto wstaw na 30 min do lodówki. Tortownicę o śr. 27 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylep ciastem. Piecz 10-15 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiel. Żółtka utrzyj z cuk rem, dodaj do twarogu. Białka ubij, dodaj do masy, wsyp proszek budyniowy, połącz. Na cieście ułóż połówki śliwek, zalej masą. Piecz ok. 50 min w 180°C.
Polewa: kremówkę zagotuj z cukrem pudrem. Dodaj połamaną czekoladę, stop. Schłodź. Lekko ubij, polej sernik.Źródło: Chwila dla Ciebie