Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik w polewie śmietankowej"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18072
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18072
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Ciasto: zagnieć. Ciasto wstaw na 30 min do lodówki. Tortownicę o śr. 27 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylep ciastem. Piecz 10-15 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiel. Żółtka utrzyj z cuk rem, dodaj do twarogu. Białka ubij, dodaj do masy, wsyp proszek budyniowy, połącz. Na cieście ułóż połówki śliwek, zalej masą. Piecz ok. 50 min w 180°C.
Polewa: kremówkę zagotuj z cukrem pudrem. Dodaj połamaną czekoladę, stop. Schłodź. Lekko ubij, polej sernik.Źródło: Chwila dla Ciebie