Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 618
Dodano: 01.10.2008
Odsłon: 6900
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Twaróg i ugotowane ziemniaki mielimy. Margaryna + cukier +żółka--ucieramy na gładką masę, dodajemy mąkę pszen. i ziemniacz., cukier waniliowy ( może być aromat).Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masa serową. Dodajemy bakalie( rodzynki, skórkę pomarańczowa kandyz.). Można na dno blaszki ułożyć herbatniki lub pokruszyć. Pieczemy ok. 50 min w tem. 180 C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

socharena 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miłe słowa. Moi domownicy i znajomi też go uwielbiają.Pozdrawiam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

sas_anka74 24 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Robię go i robię a on wciąż znika! Moje łasuchy za nim przepadają!0 Kto głosował? | Odpowiedz

annanowak21 23 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Takiego sernika w zyciu nie jadlam ,a juz troche zyje na tym swiecie,jest poprostu WSPANIALY, dziekuje autorce za przepis i goraco pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

socharena 22 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
Zapewne chodzi nie o mąkę tylko o cukier....Otóż 1 i 1/2 cukru. ! Nie wcisnęłą "rączka" literki "i". Czy już pasuje?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Barbarelka36 15 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
O, koleżanki... a tej mÄ�ki to ile? 11/2 szklanki? To ile to bÄ�dzie? 1/2 czy 1 i 1/2??? Bo po 2 przecinkach to nie wiem czy rÄ�ka drży i wcisnÄ�Å�aÅ� zamiast jednej "1" dwie, czy co?0 Kto głosował? | Odpowiedz

frezja17 13 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
Rewelacja, pycha.0 Kto głosował? | Odpowiedz

socharena 02 października 2008Zgłoś do usunięcia
Aby sernik nie "opadł", należy go po wyjęciu z pieca okroic po brzegach blaszki.0 Kto głosował? | Odpowiedz