Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to niezawodny sernik z kolekcji przepisów mojej babci.Rozpływa w się w ustach...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 788
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 788
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Twaróg i ugotowane ziemniaki mielimy. Margaryna + cukier +żółka--ucieramy na gładką masę, dodajemy mąkę pszen. i ziemniacz., cukier waniliowy ( może być aromat).Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masa serową. Dodajemy bakalie( rodzynki, skórkę pomarańczowa kandyz.). Można na dno blaszki ułożyć herbatniki lub pokruszyć. Pieczemy ok. 50 min w tem. 180 C.