Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to niezawodny sernik z kolekcji przepisów mojej babci.Rozpływa w się w ustach...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3683
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1927
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3683
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 476
Składniki
Twaróg i ugotowane ziemniaki mielimy. Margaryna + cukier +żółka--ucieramy na gładką masę, dodajemy mąkę pszen. i ziemniacz., cukier waniliowy ( może być aromat).Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masa serową. Dodajemy bakalie( rodzynki, skórkę pomarańczowa kandyz.). Można na dno blaszki ułożyć herbatniki lub pokruszyć. Pieczemy ok. 50 min w tem. 180 C.