Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to niezawodny sernik z kolekcji przepisów mojej babci.Rozpływa w się w ustach...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Twaróg i ugotowane ziemniaki mielimy. Margaryna + cukier +żółka--ucieramy na gładką masę, dodajemy mąkę pszen. i ziemniacz., cukier waniliowy ( może być aromat).Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masa serową. Dodajemy bakalie( rodzynki, skórkę pomarańczowa kandyz.). Można na dno blaszki ułożyć herbatniki lub pokruszyć. Pieczemy ok. 50 min w tem. 180 C.