Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 39
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 39
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Z mąki,masła,jajek+żółtka,cukier ,proszek i śmietany zagnieść kruche ciasto.Wyłożyć na tortownice(boki też)następnie ułożyć odsączone brzoskwinie przekrojone na ćwiartki.Zmielony ser,cukier żółtka+sok z pomarańczy miksujemy dodać budyń następnie dodać ubita piane(z 5 białek ,białka 2 zostały z kruchego ciasta).Delikatnie wymieszać i wyłożyć na brzoskwinie.Piec ok 1godz160st