Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z rosą i kokosem pięknie wygląda i prezentuje się na świątecznym stole. Ciasto które zawsze musi być na święta.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35833
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 257
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35833
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 257
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, dodaj margarynę, żółtka, jajko , śmietanę, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, i rozłóż rozwałkowane ciasto, posyp kakao.
Żółtka i całe jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodaj śmietanę, olej, zmielony ser, budynie i po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i wylej na ciasto. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.
Na 15 minut przed końcem pieczenia ubij pianę z białek i wyłóż na ciasto. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Po upieczeniu zastaw sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut. Polecam. Smacznego.