Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z kokosową kruszonką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Składniki
ok. 45 min; PIECZENIE: ok. 60 min; PEŁNY KOSZT: ok. 16 ZŁ
Z podanych składników zagnieć ciasto i włóż do zamrażarki na 15 min. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, wylep ciastem (także boki) i zapiecz.
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną, dodaj ser, budyń i mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodaj pianę z białek, jagody i delikatnie wymieszaj. Masę wyłóż równo na ciasto.
Z podanych składników zagnieć kruszonkę i posyp nią masę serową. Piecz przez około godzinę w temperaturze 180°C.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Świat kobiety