Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z masą krówkową"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1575
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1575
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
Mąkę, cukry, proszek do pieczenia, jajka, kakao i margarynę posiekaj. Wyrób gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno i boki wyłóż ciastem, dno ponakłuwaj. Schłodź.
Masa: twaróg zmiksuj z cukrem. Wbijaj po jednym jajku, miksując. Śmietanę wymieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do masy serowej, połącz. Masę podziel na pół. Do jednej części dodaj masę krówkową, zmiksuj.
Na środek ciasta wylewaj na zmianę po łyżce białej i krówkowej masy. Wstaw do nagrzanego do temp. 175°C piekarnika. Piecz 60-70 minut. Po upieczeniu sernik zostaw w otwartym piekarniku aż przestygnie.
<strong>Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,50 zł
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie