Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z morelami"
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 38
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 206
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 91
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 38
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 206
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 91
Składniki
Spód: podane zagnieć. Ciastem wylep dno blachy wyłożonej pergaminem.
Masa: oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą składników. Domieszaj pianę z białek. Na cieście rozłóż masę serową, mak oraz osączone morele. Piecz godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Oblej lukrem.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Masa makowa będzie wyjątkowo puszysta, jeśli dodasz do niej 6–8 łyżek niesłodzonego musu jabłkowego. Znakomity smak nada jej kilka łyżek likieru pomarańczowego lub rumu.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 4
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 769