Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik z ricotty na owsianym spodzie z owocami sezonowymi.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1390
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1100
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4743
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1390
Składniki
Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Piekarnik nagrzać do 180C. Płatki nieco pokruszyć i wsypać do miski. Miód, masło i cynamon włożyć do małego garnuszka, postawić na gaz i podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dodać do płatków i dobrze wymieszać. Masę włożyć do tortownicy dociskając do spodu. Piec przez 10 minut i pozostawić do ostygnięcia. Ricottę odsączyć z wody i włożyć do średniego garnka. Dodać ser, mleko skondensowane i śmietankę, zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Następnie wmieszać rozpuszczoną żelatynę. Przygotowaną masę wylać na całkowicie schłodzony spód, udekorować owocami i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.