Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 57
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 483
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 71
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 57
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 483
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 71
Składniki
Ciasto: mąkę posiekaj z margaryną, dodaj 10 dkg cukier; śmietanę lub smalec, 2 żółtka; 1 całe jajko; proszek do pieczenia- wszystko zagnieść. Blachę wysmarować lekko margaryną. Wylepić ciastem dno i boki blachy.
Masa serowa: Twaróg, cukier; olej, mleko, 2 jaja całe; żółtka zmiksować. Wsypać do tego cukier waniliowy i budyń jeszcze trochę zmiksować. Wylać masę serową na blachę wyleioną ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. C i piec ok. 50 min na lekko złotawy kolor. Chwilę przed końcem pieczenia ubić pianę na sztywno z pozostałych białek i 1 szkl. cukru. Pianę wyłozyć na upieczony gorący placek i piec jescze ok 10 min.