Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z wiśniami na zimno"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Składniki
Herbatniki miksujemy, dodając roztopione letnie masło. Masą wylepiamy spód tortownicy, dociskając i wyrównując powierzchnię. Wstawiamy do lodówki.
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem. Gotujemy 8-10 minut, sok odcedzamy. Jeśli trzeba, dolewamy do niego tyle wody, by uzyskać 500 ml płynu. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy wiśnie, wsypujemy galaretkę. Mieszamy i ochładzamy. Rozprowadzamy na herbatnikowym spodzie.
Twaróg wykładamy do miski, dodajemy cukier puder, mieszamy. Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z dodawaną po łyżce masą serową.
Żelatynę przez chwilę namaczamy w zimnym mleku. Mleko podgrzewamy, żelatynę rozpuszczamy. Letnią wlewamy do sera. Ser wykładamy na torcik i odstawiamy do stężenia do lodówki. Dekorujemy wiśniami w galaretce, listkami mięty itp.Źródło: Rewia