Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernikowy domek"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jednolitą jasną masę. Następnie stopniowo dodawaj po łyżce sera. Na folii aluminiowej w trzech rzędach rozłóż herbatniki i rozsmaruj na nich masę serową.
Wsuń obie ręce pod folię, pod każdy z zewnętrznych rzędów herbatników i unieś je jednocześnie – w taki sposób, by zamknęły się w kształt domku (trójkąta). Całość zawiń dość ściśle formując równy kształt. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Następnego dnia ciasto polej polewą czekoladową. Ciasto krój nożem maczanym w gorącej wodzie.Źródło: Świat i Ludzie