Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe babeczki"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Woźniak z Rzeszowa
Z ciasta wytnij kółka, wylep nim foremki. Do masy makowej dodaj jajko i do wyboru: czekoladę, migdały, rodzynki, włóż do foremek. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem i cukrem (do smaku), nałóż na masę makową.
Resztą ciasta nakryj wierzch babeczek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 min w temp. 180°C.
Smaczne, szybkie, łatwe.
Porcje 10 45 min Cena 1,40 zł Kalorie 390Źródło: Bella Relaks