Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe babeczki"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Woźniak z Rzeszowa
Z ciasta wytnij kółka, wylep nim foremki. Do masy makowej dodaj jajko i do wyboru: czekoladę, migdały, rodzynki, włóż do foremek. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem i cukrem (do smaku), nałóż na masę makową.
Resztą ciasta nakryj wierzch babeczek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 min w temp. 180°C.
Smaczne, szybkie, łatwe.
Porcje 10 45 min Cena 1,40 zł Kalorie 390Źródło: Bella Relaks