Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe babeczki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5464
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5464
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Woźniak z Rzeszowa
Z ciasta wytnij kółka, wylep nim foremki. Do masy makowej dodaj jajko i do wyboru: czekoladę, migdały, rodzynki, włóż do foremek. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem i cukrem (do smaku), nałóż na masę makową.
Resztą ciasta nakryj wierzch babeczek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 min w temp. 180°C.
Smaczne, szybkie, łatwe.
Porcje 10 45 min Cena 1,40 zł Kalorie 390Źródło: Bella Relaks