Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe babeczki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Woźniak z Rzeszowa
Z ciasta wytnij kółka, wylep nim foremki. Do masy makowej dodaj jajko i do wyboru: czekoladę, migdały, rodzynki, włóż do foremek. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem i cukrem (do smaku), nałóż na masę makową.
Resztą ciasta nakryj wierzch babeczek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz około 30 min w temp. 180°C.
Smaczne, szybkie, łatwe.
Porcje 10 45 min Cena 1,40 zł Kalorie 390Źródło: Bella Relaks