Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
CIASTO KRUCHE: Margarynę z mąką posiekać nożem, dodać żółtka utarte z cukrem pudrem, proszek do pieczenia , amoniak i śmietanę. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
MASA JABŁKOWA: Jabłka, obrane i starte na tarce o grubych oczkach, rozprażyć w naczyniu, dodać suchą galaretkę, wymieszać i chwilę smażyć.
MASA KOKOSOWA: Białka ubić z cukrem, dodać kokos z mąką i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
BISZKOPT JASNY: Upiec biszkopt.
BISZKOPT ORZECHOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche-masa jabłkowa-masa kokosowa-łyżką układać kupkami na przemian ciasto biszkoptowe jasne i ciasto biszkoptowe orzechowe-ciasto kruche. Piec ciasto w całości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.