Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
CIASTO KRUCHE: Margarynę z mąką posiekać nożem, dodać żółtka utarte z cukrem pudrem, proszek do pieczenia , amoniak i śmietanę. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
MASA JABŁKOWA: Jabłka, obrane i starte na tarce o grubych oczkach, rozprażyć w naczyniu, dodać suchą galaretkę, wymieszać i chwilę smażyć.
MASA KOKOSOWA: Białka ubić z cukrem, dodać kokos z mąką i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
BISZKOPT JASNY: Upiec biszkopt.
BISZKOPT ORZECHOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche-masa jabłkowa-masa kokosowa-łyżką układać kupkami na przemian ciasto biszkoptowe jasne i ciasto biszkoptowe orzechowe-ciasto kruche. Piec ciasto w całości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

beata2 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak przepis na dużą blache0 Kto głosował? | Odpowiedz

beata2 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
tak, przepis na duż blache0 Kto głosował? | Odpowiedz

beata2 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak, przepis na dużą blache.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Brzmi smakowicie, a czy przepis jest na dużą blachę?0 Kto głosował? | Odpowiedz