Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5213
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5213
Składniki
CIASTO KRUCHE: Margarynę z mąką posiekać nożem, dodać żółtka utarte z cukrem pudrem, proszek do pieczenia , amoniak i śmietanę. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części.
MASA JABŁKOWA: Jabłka, obrane i starte na tarce o grubych oczkach, rozprażyć w naczyniu, dodać suchą galaretkę, wymieszać i chwilę smażyć.
MASA KOKOSOWA: Białka ubić z cukrem, dodać kokos z mąką i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
BISZKOPT JASNY: Upiec biszkopt.
BISZKOPT ORZECHOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche-masa jabłkowa-masa kokosowa-łyżką układać kupkami na przemian ciasto biszkoptowe jasne i ciasto biszkoptowe orzechowe-ciasto kruche. Piec ciasto w całości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.