Do góry

Desery Przepis na:

Śledź z cytryną

Śledź z cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12890

Dodano:

Odsłon: 19

Smaczny pomysł na "Śledź z cytryną"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledź z cytryną

Przygotowanie

  1. Śledzie opłucz. Mocz w wodzie trzy godziny, zmieniając ją dwa razy, przy trzeciej zmianie wymień wodę na mleko. Osącz, przekrój na pół. Cebule i grzyby pokrój w kostkę.

  2. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, grzyby, wino i majeranek. Duś do miękkości grzybów, odparuj cały płyn. Przypraw grzyby ketchupem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Duś kilka minut.

  3. Cytrynę umyj, sparz, pokrój w plastry, nie obierając ze skórki. Układaj dekoracyjnie na półmisku. Na płaty śledziowe kładź farsz, lekko zwijaj, formując sakiewki.

  4. Skrop je lekko olejem, posyp pieprzem. Układaj na plastrach cytryny, dekoruj natką pietruszki. Potrawę przygotuj kilka minut przed podaniem.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń