Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź z cytryną"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Składniki
Śledzie opłucz. Mocz w wodzie trzy godziny, zmieniając ją dwa razy, przy trzeciej zmianie wymień wodę na mleko. Osącz, przekrój na pół. Cebule i grzyby pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, grzyby, wino i majeranek. Duś do miękkości grzybów, odparuj cały płyn. Przypraw grzyby ketchupem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Duś kilka minut.
Cytrynę umyj, sparz, pokrój w plastry, nie obierając ze skórki. Układaj dekoracyjnie na półmisku. Na płaty śledziowe kładź farsz, lekko zwijaj, formując sakiewki.
Skrop je lekko olejem, posyp pieprzem. Układaj na plastrach cytryny, dekoruj natką pietruszki. Potrawę przygotuj kilka minut przed podaniem.Źródło: Dobry Tydzień