Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź z cytryną"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10810
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2518
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10810
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2518
Składniki
Śledzie opłucz. Mocz w wodzie trzy godziny, zmieniając ją dwa razy, przy trzeciej zmianie wymień wodę na mleko. Osącz, przekrój na pół. Cebule i grzyby pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, grzyby, wino i majeranek. Duś do miękkości grzybów, odparuj cały płyn. Przypraw grzyby ketchupem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Duś kilka minut.
Cytrynę umyj, sparz, pokrój w plastry, nie obierając ze skórki. Układaj dekoracyjnie na półmisku. Na płaty śledziowe kładź farsz, lekko zwijaj, formując sakiewki.
Skrop je lekko olejem, posyp pieprzem. Układaj na plastrach cytryny, dekoruj natką pietruszki. Potrawę przygotuj kilka minut przed podaniem.Źródło: Dobry Tydzień