Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z żurawiną i miodem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3883
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414964
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2428
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3883
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414964
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2428
Składniki
Miód rozpuść w 1/3 szkl. ciepłej wody, dodaj żurawinę. Odkrój 3 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do miodu. Plasterki potnij na ćwiartki.
Jabłka pokrój w kostkę, śledzie na kawałki, a cebulę w talarki. Koperek posiekaj. Wszystko zmieszaj z kawałkami cytryny. Dodaj odcedzoną żurawinę. Zalej olejem z pieprzem. Odstaw na całą noc.Źródło: Naj