Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaki z ricottą i marcepanem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13247
Składniki
Wiśnie mocz w rumie ok. godziny. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem ricotta. Posyp cukrem waniliowym. Następnie dodaj wiśnie nasiąknięte rumem oraz kawałeczki marcepana.
Całość zwiń w roladę i pokrój na porcje po 3 cm. Ułóż je w dużych odstępach na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp rodzynkami oraz cukrem.
Piecz ślimaczki ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Super TV