Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaki z ricottą i marcepanem"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 92
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1231
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15502
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 92
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1231
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15502
Składniki
Wiśnie mocz w rumie ok. godziny. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem ricotta. Posyp cukrem waniliowym. Następnie dodaj wiśnie nasiąknięte rumem oraz kawałeczki marcepana.
Całość zwiń w roladę i pokrój na porcje po 3 cm. Ułóż je w dużych odstępach na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp rodzynkami oraz cukrem.
Piecz ślimaczki ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Super TV