Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaki z ricottą i marcepanem"
Kiedy znudzą nam się już tradycyjne dania z piersi z kurczaka zawsze pozostaj...
Odsłon: 909
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12303
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 186
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4292
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12303
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 186
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4292
Składniki
Wiśnie mocz w rumie ok. godziny. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem ricotta. Posyp cukrem waniliowym. Następnie dodaj wiśnie nasiąknięte rumem oraz kawałeczki marcepana.
Całość zwiń w roladę i pokrój na porcje po 3 cm. Ułóż je w dużych odstępach na papierze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp rodzynkami oraz cukrem.
Piecz ślimaczki ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Super TV
Przepisy Desery
Desery
Brownie z buraka z jogurtem owocowym
Desery
Ciasto półkruche z truskawkami
Desery
Brownie
Desery
Naleśniki z banana
Brownie z buraka z jogurtem owocowym
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to nieco...
Odsłon: 11
Ciasto półkruche z truskawkami
Szybkie , smaczne i łatwe. Truskawki można zamienić na inne owoce (również mr...
Odsłon: 58