Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11255
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5242
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11255
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6469
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5242
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,dodajemy mąkę,mieszamy,wylewamy do forem o średnicy 30cm i 16cm,wypiekamy w temp.175C około 45 min.Studzimy,przekrawamy na 3 placki każdy a następnie każdy skrawamy o 1 cm mniejszy od poprzedniego-w stożek.tort przekładamy śmietaną ubitą z cukrem i połączoną z rozpuszczoną żelatyną.W stożek wbijamy lalkę.Margaryny ubijamy,osobno jajka z cukrem,barwimy i naprzód-oblepiamy lalę.
A teraz oklaski!!!!!!!!!!!!!!!!