Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie precelki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Składniki
Mleko wlać do niedużego garnka. Dolać do niego ok. pół szklanki wody. Wymieszać. Dodać masło, sól. Zagotować. Wsypywać powoli do garnuszka przesianą mąkę, nadal trzymając garnek na gazie i przez cały czas mieszając.
Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka, zdjąć go z gazu. Przełożyć ciasto do miski i lekko przestudzić. Do ciasta dodawać po jednym jajku i ucierać do całkowitego wymieszania się składników. Ciasto powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję.
Do szprycy cukierniczej włożyć ciasto. W garnku rozgrzać tłuszcz. Wyciskać precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po około dwie minuty. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i kłaść na papierowy ręcznik, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Precelki można posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną i ulubionymi owocami sezonowymi.
Używając różnych ozdobnych końcówek szprycki cukierniczej, możesz na gorący tłuszcz wyciskać z ciasta różne, fantazyjne kształty!Źródło: Twoje Imperium