Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkie precelki"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Mleko wlać do niedużego garnka. Dolać do niego ok. pół szklanki wody. Wymieszać. Dodać masło, sól. Zagotować. Wsypywać powoli do garnuszka przesianą mąkę, nadal trzymając garnek na gazie i przez cały czas mieszając.
Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka, zdjąć go z gazu. Przełożyć ciasto do miski i lekko przestudzić. Do ciasta dodawać po jednym jajku i ucierać do całkowitego wymieszania się składników. Ciasto powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję.
Do szprycy cukierniczej włożyć ciasto. W garnku rozgrzać tłuszcz. Wyciskać precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po około dwie minuty. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i kłaść na papierowy ręcznik, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Precelki można posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną i ulubionymi owocami sezonowymi.
Używając różnych ozdobnych końcówek szprycki cukierniczej, możesz na gorący tłuszcz wyciskać z ciasta różne, fantazyjne kształty!Źródło: Twoje Imperium