Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie racuchy z dynią na kefirze"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Dynię rozetnij, miąższ odkrój od skóry. Oczyść go z włókien i pestek, pokrój na małe kawałki. Dynię włóż do garnka. Podlej 2 łyżkami wody. Duś pod przykryciem do miękkości. Następnie wystudź i rozgnieć widelcem.
Jabłko obierz, grubo zetrzyj, dodaj do dyni. Wsyp mąkę, migdały oraz proszek do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, wbij jajka i wlej kefir. dokładnie wymieszaj mikserem.
Na patelni rozgrzewaj po 2–3 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przed podaniem posyp cukrem i udekoruj pistacjami oraz melisą.Źródło: Tina