Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie racuchy z dynią na kefirze"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 188
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 188
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Dynię rozetnij, miąższ odkrój od skóry. Oczyść go z włókien i pestek, pokrój na małe kawałki. Dynię włóż do garnka. Podlej 2 łyżkami wody. Duś pod przykryciem do miękkości. Następnie wystudź i rozgnieć widelcem.
Jabłko obierz, grubo zetrzyj, dodaj do dyni. Wsyp mąkę, migdały oraz proszek do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, wbij jajka i wlej kefir. dokładnie wymieszaj mikserem.
Na patelni rozgrzewaj po 2–3 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przed podaniem posyp cukrem i udekoruj pistacjami oraz melisą.Źródło: Tina