Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie racuchy z dynią na kefirze"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Dynię rozetnij, miąższ odkrój od skóry. Oczyść go z włókien i pestek, pokrój na małe kawałki. Dynię włóż do garnka. Podlej 2 łyżkami wody. Duś pod przykryciem do miękkości. Następnie wystudź i rozgnieć widelcem.
Jabłko obierz, grubo zetrzyj, dodaj do dyni. Wsyp mąkę, migdały oraz proszek do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, wbij jajka i wlej kefir. dokładnie wymieszaj mikserem.
Na patelni rozgrzewaj po 2–3 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przed podaniem posyp cukrem i udekoruj pistacjami oraz melisą.Źródło: Tina