Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25636
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2615
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1291
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25636
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2615
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1291
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajko, żółtko, śmietanę i masło. Posiekać wszystko razem i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min. W międzyczasie rozpuścić galaretkę wg przepisu z opakowania.
Rozwałkować ciasto i ułożyć w formie, lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec przez 25-30 min. Upieczone ciasto wystudzić.
Ubić śmietankę na sztywno, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać dodać serem, wymieszać mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się. Wsypać borówki do kremu i wymieszać ręcznie szpatułką.
Wyłożyć krem na przestudzone ciasto. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę, posypać borówkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :-)