Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na półkruchym spodzie z borówkami
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajko, żółtko, śmietanę i masło. Posiekać wszystko razem i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min.
W międzyczasie rozpuścić galaretkę wg przepisu z opakowania.
Rozwałkować ciasto i ułożyć w formie, lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec przez 25-30 min.
Upieczone ciasto wystudzić.
Ubić śmietankę na sztywno, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać dodać serem, wymieszać mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się. Wsypać borówki do kremu i wymieszać ręcznie szpatułką.
Wyłożyć krem na przestudzone ciasto. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę, posypać borówkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
Smacznego :-)
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12548
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 165
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 356
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 246
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12548
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 165
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 356
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 246
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jajko, żółtko, śmietanę i masło. Posiekać wszystko razem i szybko wyrobić ciasto. Schłodzić w lodówce ok 30 min. W międzyczasie rozpuścić galaretkę wg przepisu z opakowania.
Rozwałkować ciasto i ułożyć w formie, lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec przez 25-30 min. Upieczone ciasto wystudzić.
Ubić śmietankę na sztywno, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać dodać serem, wymieszać mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się. Wsypać borówki do kremu i wymieszać ręcznie szpatułką.
Wyłożyć krem na przestudzone ciasto. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę, posypać borówkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 52
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 165