Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietankowa terrina"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Owoce umyj, oczyść, osusz. Duże truskawki pokrój na małe kawałki.
2. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wody. Wymieszaj z sokiem z cytryny. Kiedy ostygnie, połącz ze śmietaną oraz owocami.
Formę wyłóż folią aluminiową tak, by boki zwisały. Wlej masę, nakryj folią. Wstaw na noc do lo dówki. Przed podaniem, udekoruj.
Porcje 6 Przygot. 40 min Cena 1,30 zł Kalorie 320Źródło: Bella Relaks