Desery Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotować galaretki czyli każdą rozpuścić w szklance gorącej wody i wylać na płaskie talerze. Wstawić do lodówki. Gdy stężeją pokroić w paski lub kostke.
Śmietane zmiksować z cukrem.
Rozpuścić żelatynę w gorącym mleku i dodać do śmietany. wszystko razem zmiksować.
Mase śmietanową połączyć z galaretkami poczym przelać do tortownicy i wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje zalać wierzch galaretką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

joan72 27 października 2010Zgłoś do usunięcia
CO TO ZNACZY ŚMIETANY KREMÓWKI 4? 4 LITRY?- 4 SZKLANKI MOŻE TAK TROCHĘ DOKŁADNIEJ W KOŃCU TO MA BYĆ PRZEPIS PODOBNO-POZDRAWIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz