Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
Przygotować galaretki czyli każdą rozpuścić w szklance gorącej wody i wylać na płaskie talerze. Wstawić do lodówki. Gdy stężeją pokroić w paski lub kostke.
Śmietane zmiksować z cukrem.
Rozpuścić żelatynę w gorącym mleku i dodać do śmietany. wszystko razem zmiksować.
Mase śmietanową połączyć z galaretkami poczym przelać do tortownicy i wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje zalać wierzch galaretką.