Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczewica z kapustą"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz 20 minut. Pokrój w kostkę. Kapustę opłucz, posiekaj. Soczewicę wypłucz. W garnku rozgrzej masło, podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę, włóż kapustę, smaż 10 minut.
Zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, posiekane śliwki, grzyby. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.
Soczewicę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Wrzuć ją do garnka z kapustą i kiełbasą, gotuj 10 minut. Podawaj z chlebem razowym.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień