Do góry

Desery Przepis na:

Soczewica z kapustą

Soczewica z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Soczewica z kapustą"

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 30 dag kiełbasy
  • 40 dag czerwonej soczewicy
  • garść suszonych grzybów
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2 suszone śliwki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalej wodą, mocz 20 minut. Pokrój w kostkę. Kapustę opłucz, posiekaj. Soczewicę wypłucz. W garnku rozgrzej masło, podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę, włóż kapustę, smaż 10 minut.

  2. Zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, posiekane śliwki, grzyby. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.

  3. Soczewicę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Wrzuć ją do garnka z kapustą i kiełbasą, gotuj 10 minut. Podawaj z chlebem razowym.

  4. Czas przygotowania: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń