Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczewica z kapustą"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3788
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3788
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz 20 minut. Pokrój w kostkę. Kapustę opłucz, posiekaj. Soczewicę wypłucz. W garnku rozgrzej masło, podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę, włóż kapustę, smaż 10 minut.
Zalej wrzątkiem, dodaj przyprawy, posiekane śliwki, grzyby. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut.
Soczewicę ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Wrzuć ją do garnka z kapustą i kiełbasą, gotuj 10 minut. Podawaj z chlebem razowym.
Czas przygotowania: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień