Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta babke mozna robic w roznych wariantach smakowych - orzechowa, migdalowa lub kokosowa w zaleznosci co sie do niej wsypie. zawsze sie udaje i smakuje :) ze wzgl.na olej i smietane jest lekko wilgotna i nie wysycha nawet po paru dniach.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1011
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 112
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1011
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 112
Składniki
wszystkie skladniki - oprocz bialek ! - po kolei jak w podane wyzej dodawac i dokladnie ze soba polaczyc na jednolita mase. bialka ubic na sztywno i dodac do tej masy, lekko wymieszac.
forme do babki (z dziura) wysmarowac dokladnie maslem i oproszyc maka. wlac ciasto i wstawic do piekarnika. piec w 170 st.C przez 40-45 min. (w zaleznosci od piekarnika - sprawdzac patyczkiem!). gotowa babke mozna polukrowac, polac czekolada lub posypac cukrem pudrem. smacznego :)