Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sposób na... udane kruche ciasto"
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 2203
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających malin i słodkiej, rozpły...
Odsłon: 11011
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 144
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 51
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 41
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 144
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 51
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 41
Składniki
Krystyna Gruszcz z Bętnicy
Przesiej mąkę przez sito i użyj do ciasta mocno schłodzonego tłuszczu (masło, margaryna). Przed pieczeniem dodatkowo możesz włożyć masę na 30 minut do lodówki lub 15 minut do zamrażarki. Wylepione ciasto w foremce ponakłuwaj widelcem, by równomiernie wyrosło. Piecz je w temperaturze 200°C.Źródło: Super TV
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 16
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 16