Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sposób na... udane kruche ciasto"
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17592
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6690
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17592
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6690
 
         
        Składniki
Krystyna Gruszcz z Bętnicy
Przesiej mąkę przez sito i użyj do ciasta mocno schłodzonego tłuszczu (masło, margaryna). Przed pieczeniem dodatkowo możesz włożyć masę na 30 minut do lodówki lub 15 minut do zamrażarki. Wylepione ciasto w foremce ponakłuwaj widelcem, by równomiernie wyrosło. Piecz je w temperaturze 200°C.Źródło: Super TV