Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            Bardzo proste w przygotowaniu...a smak zniewala...
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Z tą ilością składników to jest bardzo różnie ,zależy jakie macie naczynie żaroodporne Ja korzystam z takiego okolo 25/20cm
Malinki układamy na połowę dna naczynia.Truskawki kroimy na plasterki (nie za cieńkie)i układamy na drugą połowę.Owoce podlewamy sokiem pomarańczowym tak tylko żeby były lekko zamoczone
Przygotowujemy ciasto:do miski wsypujemy szklankę mąki ,cukier brązowy a masło kroimy na kawałeczki najlepiej na cieńkie płatki Wszystko zagniatamy rękami tak długo aż będzie wyglądać jak mokry piasek Dokładnie!!!Posypujemy nasze owoce przygotowanym tzw piaskiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy około pół godziny
Po wyjęciu lekko ostudzamy i posupyjemy cukrem pudrem Smacznego!!!To od was zależy jak chcecie je podawać można na zimno można na ciepło Ja uwielbiam jak jest jeszcze ciepłe...