Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu...a smak zniewala...
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Składniki
Z tą ilością składników to jest bardzo różnie ,zależy jakie macie naczynie żaroodporne Ja korzystam z takiego okolo 25/20cm
Malinki układamy na połowę dna naczynia.Truskawki kroimy na plasterki (nie za cieńkie)i układamy na drugą połowę.Owoce podlewamy sokiem pomarańczowym tak tylko żeby były lekko zamoczone
Przygotowujemy ciasto:do miski wsypujemy szklankę mąki ,cukier brązowy a masło kroimy na kawałeczki najlepiej na cieńkie płatki Wszystko zagniatamy rękami tak długo aż będzie wyglądać jak mokry piasek Dokładnie!!!Posypujemy nasze owoce przygotowanym tzw piaskiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy około pół godziny
Po wyjęciu lekko ostudzamy i posupyjemy cukrem pudrem Smacznego!!!To od was zależy jak chcecie je podawać można na zimno można na ciepło Ja uwielbiam jak jest jeszcze ciepłe...