Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto drożdżowe z truskawkami. Idealnie do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny. Truskawki dzielimy na mniejsze części. Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy pudrem. Smacznego ;)