Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto drożdżowe z truskawkami. Idealnie do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4099
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73228
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 546
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15622
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4099
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73228
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 546
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15622
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny. Truskawki dzielimy na mniejsze części. Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy pudrem. Smacznego ;)