Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel po krakowsku"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45407
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Placek dodatkowo rozciągnij palcami. Masło stop, odstaw do przestudzenia. Placek posmaruj 2/3 masła, rozłóż na nim wiśnie. Posyp je cukrem, cynamonem i goździkami. Zwiń. Strudel ułóż na blasze.
Posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 180 st. Ciasto posyp cukrem pudrem oraz wiórkami czekolady. Podawaj np. z lodami.
Jedna porcja zawiera: 235 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina