Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel po krakowsku"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Placek dodatkowo rozciągnij palcami. Masło stop, odstaw do przestudzenia. Placek posmaruj 2/3 masła, rozłóż na nim wiśnie. Posyp je cukrem, cynamonem i goździkami. Zwiń. Strudel ułóż na blasze.
Posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 180 st. Ciasto posyp cukrem pudrem oraz wiórkami czekolady. Podawaj np. z lodami.
Jedna porcja zawiera: 235 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina