Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel po krakowsku"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11997
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11997
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wodę wymieszaj z olejem i jajkiem, wlej do mąki. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je na 30 minut.
Następnie ciasto rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt. Placek dodatkowo rozciągnij palcami. Masło stop, odstaw do przestudzenia. Placek posmaruj 2/3 masła, rozłóż na nim wiśnie. Posyp je cukrem, cynamonem i goździkami. Zwiń. Strudel ułóż na blasze.
Posmaruj resztą masła. Piecz 50 minut w temp. 180 st. Ciasto posyp cukrem pudrem oraz wiórkami czekolady. Podawaj np. z lodami.
Jedna porcja zawiera: 235 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina