Do góry

Desery Przepis na:

Strudel z jabłkami

Strudel z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12892

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Strudel z jabłkami

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.

  2. Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.

  3. Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.

  4. CZAS: około 45 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń