Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.
Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.
Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień