Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 861
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1952
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 861
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1952
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj białka oraz tyle ciepłej wody, aby powstało miękkie ciasto (jak na pierożki). Cienko rozwałkuj, rozłóż je na odwróconym talerzu, na stole przykrytym ściereczką. Potem posypanymi mąką opuszkami palców rozciągaj na cienki płat, zaczynając od środka. Końce ciasta obetnij. Jabłka obierz, pokrój w plasterki. Płat ciasta posyp bułką tartą, cynamonem, wiórkami masła oraz plasterkami jabłek.
Zwiń ciasto jak krokiet. Wierzch skrop resztą stopionego masła. Piecz 20-30 min w temp. 180° C.
Posyp cukrem pudrem, podaj na gorąco. Do jabłek możesz dodać rodzynki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień