Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet czekoladowy"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Czekoladę rozpuść w mleku. W oddzielnym naczyniu stop masło.
Wsyp mąkę oraz orzechy laskowe. Mieszając, wlej mleko z czekoladą. Wsyp cukier oraz kawę. Mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Ostudź. 2Wsyp szczyptę soli, wlej żółtka. Dodaj ubite białka i wymieszaj.
Kokilki posmaruj masłem, posyp cukrem pudrem. Wlej masę. Piecz 25 min w temp. 180°C.
Porcje 6 Przygot. 70 min Cena 1,85 zł Kalorie 281 kcalŹródło: Takie jest życie