Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet czekoladowy"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 409
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3836
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 409
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 765
Składniki
Czekoladę rozpuść w mleku. W oddzielnym naczyniu stop masło.
Wsyp mąkę oraz orzechy laskowe. Mieszając, wlej mleko z czekoladą. Wsyp cukier oraz kawę. Mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Ostudź. 2Wsyp szczyptę soli, wlej żółtka. Dodaj ubite białka i wymieszaj.
Kokilki posmaruj masłem, posyp cukrem pudrem. Wlej masę. Piecz 25 min w temp. 180°C.
Porcje 6 Przygot. 70 min Cena 1,85 zł Kalorie 281 kcalŹródło: Takie jest życie