Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet czekoladowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2628
Składniki
Czekoladę rozpuść w mleku. W oddzielnym naczyniu stop masło.
Wsyp mąkę oraz orzechy laskowe. Mieszając, wlej mleko z czekoladą. Wsyp cukier oraz kawę. Mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Ostudź. 2Wsyp szczyptę soli, wlej żółtka. Dodaj ubite białka i wymieszaj.
Kokilki posmaruj masłem, posyp cukrem pudrem. Wlej masę. Piecz 25 min w temp. 180°C.
Porcje 6 Przygot. 70 min Cena 1,85 zł Kalorie 281 kcalŹródło: Takie jest życie