Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Suflet czekoladowy"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35635
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35635
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1187
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
Składniki
Czekoladę rozpuść w mleku. W oddzielnym naczyniu stop masło.
Wsyp mąkę oraz orzechy laskowe. Mieszając, wlej mleko z czekoladą. Wsyp cukier oraz kawę. Mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.
Ostudź. 2Wsyp szczyptę soli, wlej żółtka. Dodaj ubite białka i wymieszaj.
Kokilki posmaruj masłem, posyp cukrem pudrem. Wlej masę. Piecz 25 min w temp. 180°C.
Porcje 6 Przygot. 70 min Cena 1,85 zł Kalorie 281 kcalŹródło: Takie jest życie